fbpx
Askeladden, spilt av Vebjørn Enger, og Prinsessen, spilt av Eili Harboe, ute på tur

Askeladden har klatret til topps igjen

Den eventyrlige fortellingen om Askeladden – I Soria Moria slott har inntatt tronen som den mest sette norske filmen i 2019.

Trailer og bilder kan lastes ned her: https://medie.filmdistributorer.no/

YouTube-trailer:  https://www.youtube.com/watch?v=IUA82ULqKwo&t=

Til tross for sterk konkurranse fra 12 norske filmer så langt i år er fortellingen om hele Norges eventyrhelt den mest populære norske filmen i år. Filmen om Amundsen ble sett av 208 338 personer, og med gårsdagens visninger er det nå 209 940 som har sett Askeladden – I Soria Moria slott. Den spektakulære familiefilmen om den erkenorske actionhelten følger dermed i forgjengerens fotspor. Askeladden – I Dovregubbens hall, ente opp med å bli den mest sette norske filmen i 2017.

I over 150 år har nordmenn latt seg fascinere av fortellingene til Peter Christen Asbjørnsen (1812–1885) og Jørgen Moe (1813–1882), og gjennom disse filmene får vi opplevd eventyrene i moderne drakt.

– Vi har valgt å bruke de konfektbitene vi ønsker fra de kjente eventyrene og det er utrolig hyggelig at det blir satt pris på. Det er en ære å få glede så mange barn og familier med en film om Norges mest kjente og kjære eventyrhelt, sier regissør Mikkel Brænne Sandemose.

Regissør Mikkel Brænne Sandemose under innspillingen av Askeladden – I Soria Moria med Per (Mads Sjøgård Pettersen nummer to fra høyre), Pål (Elias Holmen Sørensen til venstre) og Espen Askeladd (Vebjørn Enger). Foto: Maipo Film / Nordisk Film Distribusjon.
 

– Den forrige filmen var ekstremt populær blant publikum og det var ingen tvil om at det norske folk ønsket mer. Det er åpenbart at publikum vil ha storslagne eventyrfilmer som dette, vi er glade for at den blir sett på kino og håper enda flere vil se den i løpet av høstferien, sier produsent Åshild Ramborg. 

OM FILMEN

Den originale, norske actionhelten Espen Askeladd er tilbake! Denne gangen står enda mer på spill: Kongen og dronningen er forgiftet, hans egne brødre er mistenkt for ugjerningen, og kongeriket er truet av fremmede sjarlataner på jakt etter makt og rikdom. Sammen med den fryktløse Prinsesse Kristin setter han ut på en farlig ferd på leting etter det sagnomsuste slottet Soria Moria og kilden til Livets vann – det eneste som nå kan redde kongeriket.

Askeladden – I Dovregubbens hall ble sett av359 843 på kino og var den mest sette norske filmen i 2017. Oppfølgeren, Askeladden – I Soria Moria slott er en spenningsfilm for hele familien, med Vebjørn Enger og Eili Harboe i hovedrollene.

ROLLENE

I de sentrale rollene finner vi blant annet Sidse Babett KnudsenThorbjørn Harr, Vebjørn Enger, Eili Harboe, Mads Sjøgård Pettersen, Elias Holmen Sørensen, Alexandra GjerpenChristian Skolmen, Gard B. Eidsvold, Nils UtsiRagnar Holen, Gisken Armand og mange flere.

BAK KAMERA

Regissør: Mikkel Brænne Sandemose. Manusforfatter: Aleksander Kirkwood Brown. Produsenter: Synnøve Hørsdal og Åshild Ramborg (Maipo Film). Distributør: Nordisk Film Distribusjon