fbpx
Stills fra filmen Elleville Elfrid

Elleville Ellfrid-regissører nominert til prestisjetung animasjonspris

– Dette er ellevilt!  Jeg jublet av glede da jeg fikk meldingen her på Filmfestivalen i Berlin, sier regissør Frank Mosvold.

Regissører, produsenter og distributører fra elleve europeiske land har blitt nominert til Cartoon Tributes 2020, prisen som anerkjenner arbeidet til profesjonelle europeiske animatører. Prisen har blitt delt ut årlig siden 2001 av Cartoon Movie, pitche- og co-produksjonsarrangementet for animerte europeiske filmer.

– Det er ikke til å tro at vi er nominert for best regi for Elleville Elfrid fra våre kollegaer i Europas største bransjeorganisasjon for animasjon, Cartoon Movie.  Tenk at en liten film fra Norge er nominert i samme kategori som «Klaus» en mega produksjon fra Netflix.  Dette vil bety mye for videre salg av Elleville Elfrid internasjonalt, sier Mosvold.

De fleste filmene som er nominerte har gått gjennom Cartoon Movie i utviklings- eller produksjonsfasen, noe som fastslår arrangementets viktighet for animasjonsmiljøet i Europa. Blant de nominerte er noen av de mest relevante og prisvinnende filmene og selskapene som har bidratt til utviklingen av europeisk animasjon det siste året. Gjennom en elektronisk stemming vil ca 900 deltakere stemme frem vinnerne av de respektive kategoriene. Resultatene blir annonsert 5. mars på Palais des Congrès i Bordeaux, Frankrike. 


Fillmplakaten til Elleville Elfrid


De nominerte i hver enkelt kategori er:  

EUROPEAN DIRECTOR OF THE YEAR

 • Zabou Breitman & Éléa Gobbé-Mévellec for “The Swallows of Kabul” (Frankrike) 
  Produsert av Les Armateurs, filmen er en adapsjon av Yasmina Khadras litterære fiksjon satt i et Taliban-okkupert Kabul. Filmen hadde premiere i Cannes i 2019.
 • Frank Mosvold & Atle Blakseth for “Elleville Ellfrid” (Norge)
  Produsert av Kool Produktion. Denne historien handler om vennskap, og er basert på den populære TV-serien med samme navn. Filmen ble lansert 24. januar 2020 i Norge, Danmark og Finland, og er allerede solgt til nesten 30 land. 
 • Sergio Pablos for “Klaus” (Spain)
  Skrevet og regissert av Sergio Pablos, og er hans regi-debut.  Denne julekomedien er produsert av SPA Studios og distributert av Netflix. Filmen vant syv Annie Awards, og var nominert til en Oscar for Best Animated Feature i 2020.


EUROPEAN DISTRIBUTOR OF THE YEAR

 • Filmin (Spania)
 • Les Films du Préau (Frankrike)
 • Lumière (Belgia)
 • Outsider Films (Portugal)

EUROPEAN PRODUCER OF THE YEAR

 • Atom Art (Latvia) / Letko (Polen) for “Jacob, Mimmi and the Talking Dogs”, Edmunds Jansons første featurefilm.
 • Prima Linea Productions (Frankrike) / France 3 Cinéma (Frankrike) / Indigo Film (Italia) for “The Bears’ Famous Invasion”, regissert av Lorenzo Mattotti.
 • Trickstudio Lutterbeck (Tyskland) / Balance Film (Tyskland) / Doghouse Films (Luxembourg) / Artémis Productions (Belgia) / MAUR film (Tsjekkia) for “Fritzi – A Revolutionary Tale”, en co-produksjon mellom fire land, regissert av Ralf Kukula & Matthias Bruhn.
 • Xilam Animation (Frankrike) / Auvergne-Rhône-Alpes Cinéma (Frankrike) for “I Lost my Body”, regissert av Jérémy Clapin, nominert til en Oscar for Best Animated Feature i 2020.Cartoon Movie: Siden 1999 har 365 filmen blitt søttet økonimisk av CARTOON MOVIE, med et budsjett på 2,4 milliarder euro. Cartoon Movie er et årlig forum som sikter mot å styrke produksjonen og distribusjonen av animerte filmen i Europa, organisert av CARTOON, med støtte fra Creative Europa – MEDIA, CNC (Centre national du cinéma et de l’image animée), Région Nouvelle-Aquitaine, Bordeaux Metropole, Invest Nouvelle-Aquitaine, Bordeaux og le Pôle Image Magelis.

CARTOON – European Association of Animation Film er en internasjonal non-profit organisasjon med base I Brussel, som organiserer Cartoon Movie, sammen med Cartoon Forum, et co-produksjons forum for animerte TV-serier og mesterklasse-seminarer innen animasjon.Pressemateriale
http://www.cartoon-media.eu/home/press-login.htm
Password: cmbordeaux2020

Cartoon Movie, direktør
Annick Maes – annick.maes@cartoon-media.eu – Tel: (+32) (0)2 242 93 43 

Internasjonal presse
Gerardo Michelin – gerardo@latindie.com – Tel: (+34) (630) 57 22 68 

Fransk presse
Nathalie Collin – nathalie.collin@coklicotcommunication.fr – Tel: (+33) (0)6 50 91 93 37Les mer om Cartoon Movie 2020:
http://www.cartoon-media.eu/cartoon-movie-event/cartoon-movie-2020/discover-the-projects-2020.htm