fbpx
Askeladden og Prinsesse Kristin i en båt på et mørkt vann

Eventyrlig åpningshelg for Askeladden

Askeladden har overvunnet nok et hinder. Tross strålende sol i store deler av landet løp store og små inn i kinomørket for å se den eventyrlige fortellingen om Askeladden og Prinsesse Kristin som er på jakt etter Soria Moria slott og Livets vann.

Over 51 841 kinogjengere løste i helgen inn billett til eventyrfilmen Askeladden – i Soria Moria slott. Den spektakulære familiefilmen om den erkenorske actionhelten hadde dermed den nest beste åpningshelgen for en norsk film så langt i 2019, kun slått av Amundsen som ble sett av 54 242 den første helgen. Forgjengeren, Askeladden – i Dovregubbens hall, ble den mest sette norske filmen i 2017. Anmeldere har hatt en samlet mening om at det nye eventyret om Askeladden er bedre enn forgjengeren, og at det er en film som står fint alene.

– Det er utrolig gøy at så mange ønsker å se filmen. Det er tross alt publikum vi lager filmen for. Det er åpenbart at det norske folk liker storslagne eventyrfilmer som dette, og vi er glade for at den blir sett på kino. Denne filmen er actionfylt og spektakulær, og skapt for det store lerretet, sier produsent Åshild Ramborg.

EVENTYRLIGE VISNINGER

Både store og små kinoer over hele landet har tatt Askeladden til sitt bryst for å skape eventyrlige kinoopplevelser for publikum gjennom hele helgen, med blant annet utsolgt forestilling på Hunderfossen på fredag, utendørsvisninger på bymuseet i Bergen og en spektakulær visning hos Trondheim kino i samarbeid med Sverresborg Trøndelag Bymuseum, hvor blant annet Vebjørn Enger (Askeladden) åpnet Eventyrstien. Foreløpig er det totalt hele 56 019 som har sett det nye eventyret om Askeladden, inkludert førvisninger.

OM FILMEN

Den originale, norske actionhelten Espen Askeladd er endelig tilbake! Denne gangen står enda mer på spill: Kongen og dronningen er forgiftet, hans egne brødre er mistenkt for ugjerningen, og kongeriket er truet av fremmede sjarlataner på jakt etter makt og rikdom. Sammen med den fryktløse Prinsesse Kristin setter han ut på en farlig ferd på leting etter det sagnomsuste slottet Soria Moria og kilden til Livets vann – det eneste som nå kan redde kongeriket.

Askeladden – I Dovregubbens hall ble sett av359 843 på kino og var den mest sette norske filmen i 2017. Oppfølgeren, Askeladden – I Soria Moria slott er en spenningsfilm for hele familien, med Vebjørn Enger og Eili Harboe i hovedrollene.

ROLLENE

I de sentrale rollene finner vi blant annet Sidse Babett Knudsen,Thorbjørn Harr, Vebjørn Enger, Eili Harboe, Mads Sjøgård Pettersen, Elias Holmen Sørensen, Alexandra GjerpenChristian Skolmen, Gard B. Eidsvold, Nils UtsiRagnar Holen, Gisken Armand og mange flere.

BAK KAMERA

Regissør: Mikkel Brænne Sandemose. Manusforfatter: Aleksander Kirkwood Brown. Produsenter: Synnøve Hørsdal og Åshild Ramborg (Maipo Film). Distributør: Nordisk Film Distribusjon