fbpx

Knerten redder kinosommeren

Pressemelding fra SF Studios og Paradox – 5. juni 2020

Et bilde som inneholder Knerten som henger i en snor over et vann.

Årets store familiefilm, Knerten og Sjøormen, flytter premieren til 3. juli. Mens andre filmer blir utsatt til neste år har Knerten og Sjøormen blitt fremskyndet og vil med dette bidra til at kinoen har et nytt tilbud til publikum sommeren 2020, i året der Anne-Cath. Vestly ville fylt 100 år.

– Knerten og Sjøormen er en morsom og litt rampete sommerfilm som får frem sommerfølelsen hos både små og store. Vi er veldig glade for at vi har muligheten til å vise en flunkende ny film denne sommeren og på den måten garantere minst en time med fint vær og badetemperaturer, sier produsent Stein B. Kvae.

Se den helt ferske traileren her

Oppdatering 27.08.20:

Knerten og Sjøormen gikk motstrøms ved å fremskynde kinopremieren til 3.juli og ble kinosommerens redning. Filmen har trukket 118 111 besøkende inn i kinosalene og er et eksempel på at det er mulig å lansere film i koronatider. 

– Vi er strålende fornøyde med tallene hittil! Det har absolutt vært nervepirrende å lansere film midt i en usikker tid og det gleder oss å se at Knerten har fylt et tomrom blant en stor gruppe kinogjengere under denne spesielle sommeren. Så håper vi at publikum igjen tar turen til kinoen og ser Knerten og Sjøormen – nå som det fantastiske augustværet her sørpå avtar, sier produsent Jan Petter Dickman. 

Folk vil tilbake på kino 

En undersøkelse gjort av Film & Kino, sammen med Filmweb viser at publikum har stor tillit til kinoens smittevernstiltak og selv med begrenset kapasitet har 36% av respondentene vært tilbake på kino etter gjenåpningen i mai. Hele 87,5 svarer at de vil bruke kinoen like mye eller oftere enn før. 

–Vi har hatt tett dialog med kinoene som har vært flinke til å implementere smitteverntiltakene fra myndighetene, slik at publikum – som sårt har savnet kinoen – føler seg trygge. Funnene til undersøkelsen samsvarer godt med vår erfaring i sommer. Serverer vi filmer, vil publikum komme, sier direktør i Film & Kino Guttorm Petterson. 

Vestly-året 2020 

2020 er også året hvor Anne-Catch. Vestly ville ha fylt 100 år. Det var planlagt en rekke arrangementer som nå har blitt avlyst. Jo Vestly, Anne-Cath. Vestlys sønn, er derfor veldig glad for at filmen får premiere i år. 

– Vi er veldig glade for at publikum vil få mulighet til å se filmen i år, og det er utrolig flott at de skal bli underholdt av karakterer fra mors univers på jubileumsåret hennes. Den siste tiden har kanskje flere i landet, som Lillebror, hatt bruk for en fantasivenn som Knerten. Det skal derfor bli ekstra godt å kunne se Knerten og Sjøormen sammen med både venner, familie og det norske folk, sier Jo Vestly. 

Et bilde som inneholder en gutt og en jente fra den kommende filmen om Knerten

Om filmen

I den nye filmen om Knerten (300 ½ år) og Lillebror (7) får vi være med på verdens beste sommerferie på den magiske sommerøya til Tante Thea, og vi blir kjent med Eddy (8) og den selvutnevnte sjøormeksperten Blegen (omkring 40).

Noen har sett en sjøorm i fjorden, og Blegen trenger hjelp til å finne den. Men Knerten er skeptisk til både Eddy og Blegen. Sjøormer tror han ikke på, og Eddy forstyrrer den planlagte svømmeopplæringen. Når Lillebror vil på sjøormjakt vil ikke Knerten være med, for Knerten vil ha Lillebror for seg selv.

Men hva om sommeren med Eddy blir tre ganger så gøy? Og hva om de klarer å hjelpe Blegen med å bevise at sjøormen faktisk finnes? Havet er jo så stort at ingen vet hva som finnes der nede – ikke en gang Knerten! Sammen legger de ut på en spennende jakt som gjør sommerferien til deres mest eventyrlige noensinne. 

Regissør

Tove Undheim gjør sin spillefilmdebut med Knerten og Sjøormen. Hun er utdannet ved regilinjen på Den Norske Filmskolen og ved Statens Kunstakademi. Tove har gjort en rekke kritikerroste kortfilmer og ble nominert til Gullruten for dokumentarfilmen Glade jul i 2015.

I rollene: Silya Nymoen, Silje Storstein, Sjur Vatne Brean, Mia Ålvik, Kristoffer Olsen, Espen P. A. Lervaag, Filip Mathias Eide og Scott Maustad som Knerten.

Tittel: Knerten og Sjøormen

Premiere: 3. juli 2020

Regissør: Tove Undheim

Manusforfatter: Aksel Kielland og Tove Undheim etter en historie av Lars Kilevold, basert på karakterer av Anne-Cath. Vestly

Produsent: Finn Gjerdrum og Stein B. Kvae

Produksjonsselskap: Paradox Film 5 – Knerten AS

Distribusjon: SF Studios 

Pressekontakt: Martin Svalastogmartin.svalastog@kulturmeglerne.no, tlf 938 34 278

Høytoppløselige bilder og trailer fra Knerten og Sjøormenhttps://medie.filmdistributorer.no/

For mer informasjon og intervjuavtaler kontakt Kulturmeglerne v/Martin Svalastog martin.svalastog@kulturmeglerne.no / 938 34 278