fbpx

Neste toppdirigent: Aage Richard Meyer vant eliteprogrammet Opptakt

Aage Richard Meyer imponerte stort og ble i dag kåret til vinner av eliteprogrammet Opptakt som er det øverste nivået i Dirigentløftet. Talent Norge ønsker også Roeland Henkens, Guro Haugli, Ingunn Korsgård Hagen, Christian Blex og Carl Nilsen velkommen til Dirigentforum! 

Som vinner av Opptakt vil Meyer over en periode på to år få en bred lansering i hele Norge og blir invitert til å gjøre konserter med alle landets profesjonelle orkestre. I tillegg får han mentorer fra aller øverste internasjonale nivå, personlig coach og støtte til karriereutvikling. 

– Jeg har søkt på Opptakt hvert år, men at jeg endelig får komme til finaleplassen og i tillegg vinner plassen! Jeg er sjokkert, skjelven og veldig, veldig glad. Det er lenge siden jeg har kjent på en slik følelse, sier Aage Richard Meyer. 

Aage Richard Meyer har siden januar 2020 vært assistendirigent for Bergen Filharmoniske Orkester og deres sjefsdirigent Edward Gardner. Han har mastergrad i dirigering ved Universitet i Stavanger, og tar for tiden en Postgraduate Diploma i direksjon ved samme sted og er deltaker i Dirigenløftets nest øverste nivå, Dirigentforum. Nå rykker han opp til Opptakt!

Internasjonale karrieremuligheter

–Vi har hatt tre flotte dager i med semifinaler og finale i Stavanger Symfoniorkester. Alle de 14 kandidatene som har prøvedirigert gjorde gode prestasjoner. Våre internasjonale jurymedlemmer forteller oss at de er imponert over nivået. I dag leverte de seks finalistene topp innsats og juryen måtte velge blant flere sterke kandidater. Vi gratulerer vinneren, Aage Richard Meyer, sier Morten Wensberg som også er leder av Dirigentløftets faglige råd.

Satsingen har siden lanseringen i 2018 vakt stor internasjonal begeistring. Eliteprogrammene Opptakt og Dirigentforum har etablert og etablerer stigende stjerner på dirigenthimmelen. Til eksempel er de to tidligere vinnerne av Opptakt, Tabita Berglund og Daniel Reith, blitt plukket opp av et av verdens største artistmanagements, HarrisonParrott, og lansert globalt.

–Vi i Talent Norge gratulerer Aage Richard Meyer med plassen i Opptakt og Roeland Henkens, Guro Haugli, Ingunn Korsgård Hagen, Christian Blex og Carl Nilsen som nye deltakere i Dirigentforum. Innledende runder og finalen i dag viser at talentene i Dirigentløftets eliteprogrammer holder et svært høyt internasjonalt nivå. Det blir spennende å følge dem videre både her i Norge og globalt, sier Maria Mediaas Jørstad, daglig leder i Talent Norge.

Om Dirigentløftet

Dirigentløftet er en langsiktig satsing med mål om å heve nivå, dyrke kompetanse, øke status, skape samarbeid og bidra til økte karrieremuligheter for Norges dirigenter. Satsingen skal bidra til å gjøre Norge til en dirigentnasjon.

Sparebankstiftelsen DNB og Talent Norge har initiert, eier og drifter Dirigentløftet.

Om Dirigenløftets nivå 1: Opptakt

Lanseringsprogrammet Opptakt skal være skreddersydd for den enkelte programdeltaker. Hovedhensikten er å gi et tilbud til de aller største talentene, til de som kan vise til store kunstneriske ambisjoner og til modent dirigentfaglig håndverk som gjør kandidaten i stand til å realisere sine kunstneriske visjoner.

Lanseringsprogrammet Opptakt er det øverste nivået i Dirigentløftet. Hensikten er videre å utvikle vedkommendes karriere og kunstneriske integritet. Arbeidsformen i Opptakt skal hovedsakelig være individuell.

Om Dirigenløftets nivå 2: Dirigentforum

Praksisorkesterprogrammet Dirigentforum er rettet mot musikere eller dirigentstudenter som er i utvikling og som allerede kan vise til et høyt dirigentfaglig nivå og kunstnerisk potensiale.

Deltakerne i Dirigentforum velges ut utelukkende basert på kunstneriske, musikalske og dirigentfaglige evner. Det er ingen krav til formell utdanning. Øvre aldersgrense ved søknad er 30 år.

Mer informasjon:

Margaret Kwarteng, margaret.kwarteng@kulturmeglerne.no, tlf: 922 05 933

Foto: Marie von Krogh

Mer fra vinneren: https://talentnorge.no/nyheter/aage-richard-meyer-vant-eliteprogrammet-opptakt/

Om Dirigentløftet: www.dirigentloftet.no 
Om Talent Norge: www.talentnorge.no