fbpx

Talentsatsing i Innlandet: 12,3 millioner til topptalenter innen kunst og kultur

Pressemelding fra Talent Norge 11.9.20

«Ingen blir flink alene, veien går gjennom et vi, ikke et jeg.» 

Det uttalte landslagstrener i ishockey Petter Thorsen under lanseringen av Talent Norge og Sparebankstiftelsen Hedmarks nye talentsatsing ble lansert på Hamar i går. Det nye samarbeidet tilfører 12,3 millioner til tre nye talentprogrammer der Talent Norge vil trekke på gode krefter som ligger regionen, samt sitt nasjonale og internasjonale nettverk. Talentprogrammene er GameLab Hamar, Teater Innlandet UNG og Filmtalent Innlandet. 

Petter Thorsen trakk paralleller mellom idrett og kultur og poengterte at gode prestasjoner kommer av gode relasjoner, eierskap, raushet, god organisering og hardt arbeid, i kulturen, så vel som i idretten.  

Livsendrende mulighet
Syv talenter var til stede under lanseringen på Hamar. 
– For meg er dette en livsendrende mulighet, sier Sigurd Zahl Stapnes fra Vadsø, talent i GameLab. 
– Jeg får nærme meg drømmen om å skape spill som ingen har sett før! Det er få som får en mulighet som dette!

– Sammen med kraftfulle miljøer og engasjerte bidragsytere skal vi fange opp og gi unge talenter en mulighet til å utvikle seg. Det har vi fått til i Innlandet, sier Maria Mediaas Jørstad, daglig leder i Talent Norge. – Gjennom samarbeidet med Sparebankstiftelsen Hedmark skapes det nå strukturer og rammer som gir unike muligheter for de utvalgte talentene, sier Mediaas Jørstad.

– Vårt oppdag er å bidra til vekst og utvikling i fylket og vi vet vi har sterke miljøer i regionen, sier Kristin Vitsø Bjørnstad, sjef for gave og samfunn i Sparebanken Hedmark. – Da vi fikk mulighet til inngå et samarbeid med Talent Norge ble vi begeistret! Jeg gleder meg til å bli kjent med talentene, følge prosessen og se resultatet, sier Vitsø Bjørnstad.

Ordfører i Hamar Einar Busterud uttrykte også glede over den nye talentsatsingen: – Vi har vært på det kulturelle tørkeloftet siden 14. mars. Dette peker fremover mot mer aktivitet og flere store opplevelser! Og det bidrar til den selvforståelsen vi fortjener på kulturens område.


Talenter i Filmtalent Innlandet:
Lilian Løvseth (Ørland), Johan Granerud (Nes), Martha Antonette Solli (Levangsbygg) og Oddmund Rabben (Valdres). Programmet er i regi av Fabelaktiv, Norges eldste og største frittstående produksjonsselskap som har produsert et stort mangfold av engasjerende historier i over 30 år.

Talenter i GameLab Hamar: Benjamin Bergseth (Ulsteinvik), Sigurd Zahl Stapnes (Vadsø), Vebjørn Netland (Bjørnafjorden) og Mathias Hareide (Hareid). Programmet er i regi av prisvinnende Hamar Game Lab om har høstet stor anerkjennelse både nasjonalt og internasjonalt, og vunnet to BAFTA-priser.

Teater Innlandet UNG: Teater Innlandets satsing Teater Innlandet UNG er et toårig program for fire til seks unge skapende kunstnere og skuespilltalenter under 25 år. Målsetningen for talentprogrammet er å synliggjøre og løfte frem nasjonale talenter innen den brede forståelsen av scenekunsten, både som kunstform og som håndverk.
Programmet er i regi av Teater Innlandet. Talenter tas opp i løpet av høsten med programstart 1.1.2021.

Om Talent Norge

Talent Norge ble stiftet i 2015 med Sparebankstiftelsen DNB, Stiftelsen Cultiva og staten ved Kulturdepartementet som eiere og representerer i dag talentsatsinger til en verdi av over 335 millioner kroner (pr 31.12.2019). Selskapet skal hjelpe unge mennesker med unike kunstneriske evner på veien mot en profesjonell karriere, samarbeider tett med private bidragsytere og er unikt i internasjonal sammenheng.

www.talentnorge.no

På bildet: f.v. Mathias Hareide, Benjamin Bergseth, Oddmund Rabben, Johan Granerud, Sigurd Zahl Stapnes, Lillian Løvseth og Martha Antonette Solli Foto: Frederik Garshol

For mer informasjon, kontakt: 

Margaret Kwarteng, Kulturmeglerne, margaret.kwarteng@kulturmeglerne.no | 922 05 933