fbpx

Verdenspremiere: Grenseløs kunst fra teknologer og kunstnere

Hva har Taiwans digitalminister og pandemibekjemper, en teoretisk fysiker, en bioingeniør, en havforsker, en kryptovalutaekspert og WeTransfer-gründeren til felles med kunstnerne Ane Graff og Yngve Holen? De har laget grenseløs kunst på dagsaktuelle temaer.

Pressemelding fra Kunsthall Stavanger, tirsdag 22.9.2020:

Kunstnerne Ane Graff og Yngve Holen er de eneste norske deltakerne i kunst- og teknologikonseptet Seven on Seven Stavanger som har verdenspremiere 5. oktober med Kunsthall Stavanger som konseptets internasjonale samarbeidspartner. Kunstnerorganisasjonen Rhizome ved The New Museum of Contemporary Art i New York står bak konseptet. Seven on Seven Stavanger streames live til et globalt publikum gjennom hele uken, 5. – 11. oktober, og er Seven on Sevens første digitale utgave. 

Visjonære teknologer, ledende kunstnere, dagsaktuelle temaer

Seven on Seven har funnet sted som en årlig konferanse på New Museum of Contemporary Art i New York siden lanseringen i 2010. Konseptet tar opp dagsaktuelle temaer i skjæringspunktet mellom teknologi og kultur. Syv ledende kunstnere settes sammen i par med syv visjonære teknologer, som så blir bedt om å skape noe nytt sammen; en ide, et kunstverk, en prototyp, en provokasjon ­– hva enn de kan forestille seg.

De norske kunstnerne Ane Graff og Yngve Holen er to av de syv kunstnerne som er plukket ut til årets digitale og sosialt distanserte utgave av konferansen. Graff jobber sammen med Tal Danino, bioingeniør ved Columbia University, ekspert på bakteriers betydning i bekjempelse av kreft. Yngve Holen jobber sammen med Taiwans digitalminister, programutvikler Audrey Tang.  

Tang er den første transkjønnede ministeren i Taiwans regjering og har under pandemien vært ansvarlig for Taiwans effektive bekjempelse av Covid 19.

Årets konferanse inkluderer også internasjonale størrelser innen kunstscenen så som multimediakunstneren Neïl Beloufa, duoen Mendi + Keith Obadike og filmskaper Shu Lea Cheang, og teknologer og forskere som medstifter av WeTransfer Damian Bradfield, genforsker Kate Adamala og investor, webutvikler og ekspert på kryptovaluta Jesse Walden. Walden er blant annet kjent for utvikling av streaming- og managementplattformer for musikkbransjen med fokus på å sikre inntjening til rettighetshavere.

Fra New York og London, via Beijing til Stavanger

Seven on Seven Stavanger er den tredje satellittutgaven av konferansen, etter London i 2013 og Beijing i 2018. Den globale pandemien medfører at prosjektet har fått nytt format og presenteres i år først digitalt, før en fysisk versjon av utstillingen på Kunsthall Stavanger våren 2021.

– Vi er stolte over å presentere denne digitale utgaven av Seven on Seven fra Stavanger, og ser frem til å åpne utstillingen hos oss i 2021. Prosjektetløfter dagsaktuelle temaer på en unik måte, og viser at samarbeid på tvers av landegrenser fremdeles er mulig, sier Hanne Mugaas, direktør for Kunsthall Stavanger.

– Vi er begeistret over å ha funnet en gjennomtenkt og visjonær partner i Kunsthall Stavanger. Vi har i lang tid verdsatt deres engasjement for den digitale kulturen som en innovativ plattform for samtidskunst, sier administrerende direktør ved Rhizome, Zachary Kaplan.

Streaming hele uka

Mandag 5. oktober kl. 20.00 lanseres den første av syv live-eventer på www.7×7.no, hvor samarbeidsprosjektene blir presentert og streamet. Hvert prosjekt presenteres så daglig på samme tidspunkt til og med 11. oktober. Videoene vil bli arkivert og kan ses på websiden etter live-eventene har funnet sted.

Deltakere i Seven on Seven Stavanger er:

5.10.: Kunstner Shu Lea Cheang & Kate Adamala, genforsker.

6.10.: Kunstner Yngve Holen & Audrey Tang, digital minister med ansvar for sosial innovasjon, Taiwan.

7.10.: Kunstner Joan Heemskerk (JODI) og Quantum Tinkerer Group (André Melo), teoretisk fysiker.
8.10.: Kunstner Ane Graff & Tal Danino, forsker innen biomedisinsk ingeniørfag.
9.10.: Kunstnerduoen Mendi + Keith Obadike Kelly Benoit-Bird, marinbiolog, seniorforsker ved Monterey Bay Aquarium Research Institute.
10.10.: Kunstner Neïl Beloufa & Damian Bradfield, CCO og medstifter av WeTransfer
11.10.: Kunstner Christopher Kulendran Thomas Jesse Walden, grunnlegger av Variant, investor og webutvikler.

OM KUNSTHALL STAVANGER

Kunsthall Stavanger er et visningssted for norsk og internasjonal samtidskunst. Kunsthallen er en plattform for produksjon og visning av kunst som er del av en internasjonal diskurs, og vi samarbeider tett med kunstnerne og gjestekuratorer for å utvikle solo- og gruppeutstillinger som skal skape opplevelser og engasjement. | www.kunshallstavanger.no

OM RHIZOME

Rhizome fremmer det som kalles “born-digital” kunst og kultur, gjennom kunstnerfokuserte prosjekter som innhenter, utstiller og bevarer kunst laget ved hjelp av digitale verktøy.

Organisasjonen har vært nettbasert siden 1996 og er tilknyttet det ikoniske New Museum of Contemporary Art i New York. | www.rhizome.org.

OM NEW MUSEUM

New Museum er det eneste museet i New York City utelukkende viet til samtidskunst. New Museum ble grunnlagt i 1977 og er et senter for utstillinger, informasjon og dokumentasjon om levende kunstnere fra hele verden. Fra begynnelsen som et ett-roms kontor på Hudson Street til innvielsen av sin første frittstående bygning på Bowery designet av SANAA i 2007, fortsetter New Museum å være et sted for eksperimentering og et knutepunkt for ny kunst og nye ideer.

For bilder og mer informasjon, kontakt: Margaret Kwarteng v/ Kulturmeglerne, margret.kwarteng@kulturmeglerne.no, tlf: 922 05 933.

Les mer om alle deltakerne her

www.7×7.no

Stavanger kommune / Smart kunst er partner i prosjektet. Seven on Seven Stavanger er også støttet av KulturrådetRogaland fylkeskommune, Fritt Ord, Deutsche Bank, Det Norske Generalkonsulatet i New York.