fbpx

Kulturmeglerne

Kulturlivets PR-byrå

Om oss

I 25 år har Kulturmeglerne vært en ledende rådgiver for kulturbransjen. Vi har lenge bistått kundene våre med kommunikasjon og strategisk rådgivning, og i nyere tid har vi økt satsingsområdene våre med rekruttering, kinorådgivning og destinasjonsutvikling. 

Kulturmeglerne ble stiftet i 1997. Den gangen var visjonen å profesjonalisere lansering av norsk film. Siden har vi stått bak lanseringene av kinosuksesser som Verdens verste menneske, Max Manus, Kon-Tiki, Kongens nei og Bølgen – for å nevne noen.

Arbeidet med filmlanseringer åpnet dører inn mot hele kulturbransjen. Blant våre større prosjekter er strategiutvikling for kulturnæringer i Oslo, utvikling av kulturprogrammet til hovedstadens OL-søknad og bistand til etablering og utvikling av Talent Norge, en nyvinning som så langt har resultert i en kvart milliard til talentutvikling på kulturfeltet.

Jobber med hode og hjerte
I dag er oppdragsgiverne våre mange og varierte, fra musikkfestivaler som Roskilde og Notodden Blues Festival til organisasjoner som Foreningen Norden og videre til kulinariske begivenheter som Bocuse d’Or og MatLarm. Vi løser oppdrag for prisutdelinger, høgskoler, kommuner og forskningssentre, og vi jobber til og med for Norges mest etiske bank, Cultura Bank.

Kulturmeglerne jobber nær sagt over hele norgeskartet, fra KODE Kunstmuseer og komponisthjem i vest til Kongsvinger Kommunale Kino i øst, og fra Kilden teater- og konserthus i sør til et betydelig nærvær i nord, på den internasjonale konferansen Arctic Frontiers, Nordlysfestivalen og Tromsø Internasjonale Filmfestival.

For å skape oppmerksomhet om oppdragsgiverne våre har suksessoppskriften vår alltid vært å jobbe med hode og hjerte for å finne de unike historiene, og løfte dem frem i de riktige kanalene. En sentral brikke er teamet vårt på sosiale medier, innholdsproduksjon og annonsering, som blant annet har bygget et unikt digitalt fellesskap for Børning-filmene.

Nye satsingsområder
I nyere tid har vi økt satsingen på flere områder. Rekruttering er ett av dem. Kulturmeglerne har et massivt nettverk, og bistår ofte sentrale aktører i kulturlivet på jakt etter nye gode hoder. I 2019 etablerte vi en egen kinoavdeling, som arrangerer kurs og bistår norske kinoer med alt fra utvikling av kinobygg til hvordan meningsfylte opplevelser på kino kan skapes.

Vi er også i rivende vekst på destinasjonsutvikling. Kaffekopper med våre skarpe hoder på feltet tar raskt stegene fra prat om håp for fremtiden til konkrete utviklingsplaner, der kulturarenaer, byliv, reiseliv og lokalpolitikk sees i sammenheng. 

Vi har vokst og utviklet oss mye siden 1997, og menyen for digitale tjenester får stadig flere sider, men målet vårt forblir det samme: at oppdragsgiverne våre får maksimal uttelling på investeringene sine i Kulturmeglerne – Norges ledende rådgiver for kulturbransjen.

Anne Berentsen

Anne Berentsen Partner / Seniorrådgiver

Annes fagområder er strategisk kommunikasjon, organisasjons- og forretningsutvikling, prosjektledelse og presse. Hun har tidligere vært 13 år i NRK og er utdannet Cand. mag fra Universitet i Oslo. Hun sitter i styret for stiftelsen Spin Off Forstudium i dans og har tidligere blant annet sittet fire år i styret til Danseinformasjonen.

+47 995 24 438
anne.berentsen@kulturmeglerne.no

Hilde Crone Leinebø

Hilde Crone Leinebø Kreativ leder, digital kommunikasjon

Hilde har en bachelorgrad i journalistikk fra Høgskulen i Volda, og har jobbet som reporter i NRK. Hun har også jobbet som kulturprosjektleder i Bergen og festivalarrangør, og har et årsstudie i økonomi og ledelse fra HiOA. Hilde har erfaring fra film og tv-produksjon og jobber nå med innholdsproduksjon for sosiale medier og kreativ digital kommunikasjon. 

+47 926 90 046
hilde.leinebo@kulturmeglerne.no

Ivar Halstvedt

Ivar Halstvedt Seniorrådgiver

Ivar har fra tidligere vært direktør for ODEON Kino hvor han var ansvarlig for oppbyggingen av selskapet til å bli markedsledende, gjennom etablering og oppkjøp av flere større kinosentre i landet. Tidligere har han ledet kinokjedene SF Kino AS, Oslo Kinodrift AS og Norsk Kinodrift AS. Han har i tillegg jobbet ved en rekke kulturinstitusjoner rundt om i Norge, hatt sentrale styreverv innen film og kino og vært folkevalgt politiker.

958 60 005
ivar.halstvedt@kulturmeglerne.no

Kjersti Vikør

Kjersti Vikør Partner / Daglig leder

Kjersti har jobbet som produsent, arrangør og prosjektleder for en rekke musikk- og filmfestivaler, for Sjakk-OL og som seremonisjef for Ungdoms-OL.

Hun har hatt flere nasjonale og lokale styreverv i musikk- og festivalorganisasjoner.

+47 959 10 654
kjersti.vikor@kulturmeglerne.no

Øyvind Nordstrand

Øyvind Nordstrand Digitalkonsulent

Øyvind jobber med digital kommunikasjon i alle kanaler, med et spesielt ansvar for digital annonsering. Øyvind har jobbet med digital kommunikasjon og markedsføring siden 2006 innen kulturbransjen, undervisningssektoren og i netthandelsbransjen. Han har blant annet vært markedsleder for 24Nettbutikk og jobbet som kino- og kulturhussjef.

Øyvind har studert TV-produksjon på Høgskolen i Lillehammer, og har også utdanning innen musikkfaget fra NTNU og en videreutdanning i sosiale medier fra Høgskolen i Nord-Trøndelag.


+47 928 64 723
oyvind.nordstrand@kulturmeglerne.no

Christian Dyresen

Christian Dyresen Seniorrådgiver

Christian Dyresen har 25 års erfaring innen kulturproduksjon, kommunikasjon, artist management, merkevarebygging og destinasjonsutvikling. Han kommer fra stillingen som markedssjef og produsent for kulturdestinasjonen Ramme og Petter Olsen, hvor hovedoppgaven har vært å lansere destinasjonen i Hvitsten med billedgalleri, restauranter, hotell, kulturarenaer og butikker.  

Christian er også folkevalgt lokalpolitiker i Asker og medlem av det politiske hovedutvalg for medborgerskap i Asker kommune, som omfatter kultur, frivillighet, reiseliv, medvirkning og demokrati. Han har siden 2020 vært styremedlem i Holmsbu Kunstmuseum – Henrik Sørensens samlinger.  

 • Destinasjonsutvikling
 • Merkevarebygging
 • Politiske prosesser
 • Lokale samarbeid
 • Kulturprogrammering og -produksjon
 • Artistmanagement og veiledning
 • Markedsføring
 • Kurs og foredrag

+47 950 71 065
christian.dyresen@kulturmeglerne.no

Martin Øsmundset

Martin Øsmundset Seniorrådgiver

Martin er utdannet tekstforfatter fra Westerdals og har en mastergrad i film- og fjernsynsvitenskap fra Høgskolen i Lillehammer. Han har tidligere vært kinosjef på Ås, der han økte besøket fra omkring 5000 til 17500 besøkende årlig ved å vektlegge filmformidling, events og en nær relasjon til publikum gjennom lokal presse og sosiale medier. Martin har tidligere jobbet for Den norske filmfestivalen i Haugesund, NATT&DAG og Bygdekinoen, og sitter i dag i styret til Norsk filmklubbforbund.

+47 916 34 057
martin.osmundset@kulturmeglerne.no

Kathrine Winnem

Kathrine Winnem Kommunikasjonsrådgiver

Kathrine er utdannet festival & event manager og innholdsprodusent. Hun har erfaring som festivalarrangør og prosjektleder innen kultur, reklame og event og har stått ansvarlig for koordinering av både nasjonale kampanjer og arrangementer for opptil flere hundre mennesker. I Kulturmeglerne jobber Kathrine med innholdsproduksjon for sosiale medier, strategi og rådgivning innen digital kommunikasjon.

+47 482 87 294
kathrine.winnem@kulturmeglerne.no

Peder Ebbesen

Peder Ebbesen Kommunikasjonsrådgiver

Peder er utdannet medieviter fra Universitetet i Oslo, hvor han også har en bachelor i Idéhistorie. Han har tidligere jobbet frilans med musikk og kultur for blant andre Aftenposten, Subjekt og Ballade, med fokus på anmeldelser og portrettintervjuer. Peder har også jobbet med kommunikasjon for Oslo Jazzfestival, med fokus på presse og sosiale medier. Kjernen i Peders kompetanse ligger i musikkbransjen og i pressemeldinger. Han elsker musikk og formidling av musikk, og er over gjennomsnittet opptatt av mat og film.

 • Musikkbransjen
 • Konsert, festival og musikkformidling
 • Presse
 • Sosiale medier 
 • Tekstproduksjon 
 • Intervjuer


peder.ebbesen@kulturmeglerne.no

Kontakt oss

Brenneriveien 5, 3. etg.
0182 Oslo

+47 915 25 313
kulturmeglerne@kulturmeglerne.no